Sundbyberg Simhall – En uppskattad aktivitet

Sundbybergs Simhall i centrala Sundbyberg har fem bassänger där lek, motionssim, träning och undervisning får plats. Dessutom finns gym och möjlighet till gruppträning.

Bassängerna

Med fem bassänger kan de flesta hitta något som passar. Detta allt från de allra minsta till de som tränar simning på hög nivå.

  • Stora Bassängen

Den stora bassängen är uppdelad i flera banor där vissa är crawlbanor och andra är för motionssim. Under veckan finns speciella tider när exempelvis lek och crawl är tillåtet. En gång i månaden är det även en uppskattad vattenhinderbana.

  • En multibassäng

En 25 meter lång bassäng som både kan användas för motionssim, lek och vattenträning. Ibland delas banan av så att banorna enbart blir 16 meter långa vilket skapar ett speciellt utrymme för lek eller vattenträning. Framförallt har man undervisning, lek och träning här.

  • Bassäng för undervisning

En mindre bassäng där framförallt undervisning hålls. Här håller man bland annat simskolor.

  • Barn- och plaskbassäng

En simbassäng för de allra minsta i familjen. Här kan man bada leka utan att vara simkunnig.

Öppettider

Vardagar: Öppnar 06:30 och stänger 20:30

Med undantag för tisdagar då öppettiderna är 06:30-08:00 och sedan 10:30-20:30

På onsdagar är det enbart vuxensim mellan 18:00-20:30. Under denna tid förväntas ett lugnare tempo. Inga personer under 17 år är välkomna in, lugn musik spelas i högtalarna och de snabbare crawlbanorna är avstängda.

Helger: Under lördagar och söndagar har simhallen öppet 08:30-16:30

Kom ihåg att dessa öppettider gäller för bassängerna och bastun. På vardagar stänger receptionen och tillhörande café vid 21:00 (en halvtimme efter att bassängerna stängs). På helger stänger dessa 19:00 dvs. 2,5 timme efter att bassängerna stängs.

Storhelger: Under storhelger kan öppettiderna variera mot ordinarie öppettider. Önskas besök ske över jul- och nyårshelgerna finns en fördel att först titta på simhallens hemsida för att se aktuella öppettider.

Priser

I simhallen finns tre olika nivåer på inträde. Det är enbart simhallen, gym och simhall samt vattenträning.

Simhall

Ordinarie vuxenpris är 80 kr per person. Vuxen är man från och med 20 års ålder. Barn och ungdomar upp till och med 19 år betalar 20 kr. Barn under 4 år går in gratis i vuxet sällskap. Däremot max två barn per vuxen.

Det går även att få flera olika rabatter. Bland annat finns gruppbiljett (familjebiljett), klippkort på 10 gånger samt rabatt som pensionär/studerande.

Ett årskort kostar 2200 kr för vuxen, 1500 kr för studerande/arbetslös och 700kr för barn/ungdom. För en familj är det klart billigast med familjekortet som kostar 2500kr och innefattar entré för två vuxna och två barn.