Nya tekniska lösningar på biblioteket i Sundbyberg

Hos Sundbybergs bibliotek får besökarna möjlighet att ta del av ett stort och brett sortiment av media i olika former. Till exempel erbjuder de flera alternativ av digitala resurser i form av e-böcker och ljudböcker. Läs vidare och ta reda på vilka digitala resurser som finns tillgängliga för dig.

Låna e-böcker och ljudböcker

Hos Bibliotek Sundbyberg finns det både E-böcker och ljudböcker tillgängliga för dig som har ett lånekort och/eller är en registrerad låntagare på något av deras bibliotek. För att få tillgång till e-böckerna och ljudböckerna behöver du logga in på Mina Sidor med hjälp av ditt bibliotekskort eller personnummer samt din fyrasiffriga pin-kod.

För att kunna läsa E-böckerna på din dator, läsplatta, mobil eller surfplatta behöver du skapa ett Adobe-ID. Det gör du enkelt på Adobes hemsida.

Ljudböckerna kan du lyssna på via mobil, dator och surfplatta och för att komma igång med lyssnandet kan du ta del av användarguiderna som finns på bibliotekets hemsida. Tänk på att du lyssnar på ljudböckerna strömmande, vilket innebär att det kan bli dyrt om du inte skulle ha tillgång till wifi. Ljudböckerna går även att låna genom biblioteket app Biblio där du både kan ladda ned och streama ljudböcker.

Vill du ha tillgång till ett större sortiment av ljudböcker kan du alltid jämföra Sveriges ledande ljudbokstjänster och hitta den som passar dig och ditt lyssnande bäst.

Ta del av världens nyheter med PressReader

Genom Sundbybergs Bibliotekstjänst PressReader får du ta del av nyheter runt om hela världen. Genom att bara logga in med dina användaruppgifter får du tillgång till över 7 000 tidskrifter från mer än 100 länder skrivna på över 60 olika språk.

Förutom läsning via datorn kan du också ta del av världens nyheter i din smartphone eller surfplatta.

Så här kommer du igång:

  • Börja med att logga in på ditt biblioteks trådlösa nätverk.
  • Ladda ned PressReader-appen gratis i Playbutiken, Appstore eller övriga alternativ.
  • Nu kan du sätta igång med läsningen. Varje dag har du möjlighet att ladda ned max. fem tidningar.
  • Du kan fortsätta ladda ned tidningar utanför biblioteket 72 timmar efter ditt biblioteksbesök.

Bli påläst genom bibliotekets faktadatabaser

Förutom e-böcker, ljudböcker och PressReader erbjuder Sundbybergs Bibliotek sina registrerade låntagare att även ta del av flertalet faktadatabaser. Här får du ta del av allt ifrån litteratur och författare, släktforskning och uppslagsverk.

För att underlätta sökandet på egen hand kan du ta hjälp av tjänsten Bibblan Guidar och stöter du på problem eller undrar över något kan du ställa dina frågor till Bibblan Svarar.

Genom ditt bibliotekskort får du även tillgång till databaserna hemifrån.

Streama film gratis via Cineasterna

Från och med den första mars i år kan bibliotekets användare låna och streama film genom tjänsten Cineasterna. Tjänsten består av högkvalitativa filmer från hela världen och för att få tillgång till den behöver du endast ditt lånekort tillsammans med trådlöst nätverk.

Du kan låna upp till två filmer per vecka, lånet håller i 48 timmar och filmerna får endast visas i privat bruk.

Filmen lånar du enkelt genom att gå in på www.cineasterna.se, välja Sundbybergs Bibliotek i menyn, välj en film du vill låna och ange lånekorts- eller personnummer samt pin-kod. Klicka sedan på ”låna film” och börja kolla.

Välj böcker med hjälp av topplistan

För att underlätta valet av böcker för dig som låntagare listar Sundbybergs Bibliotek topplistor över de e-böcker och ljudböcker som lånats flest gånger under den senaste tiden.

Har du svårt att komma på vad du vill läsa eller lyssna på för stunden är den här tjänsten ett bra hjälpmedel för dig.