Arbetsmarknaden i Sundbyberg pekar uppåt

Sundbyberg växer och fram till år 2025 räknar kommunen med 20 000 nya invånare. I takt med den stora tillökningen kommer också ett större anställningsbehov. Nu pekar arbetsmarknaden i Sundbyberg uppåt. 

Högre invånarantal leder till ökat anställningsbehov

Det var under 2019 som kommunen i Sundbybergs stad gick ut med meddelandet om att de anställer många nya medarbetare. Informationen, som publicerades på kommunens hemsida, beskriver att de räknar med att invånarantalet kommer att öka med 20 000 fram till år 2025. Det leder i sin tur till att behovet av att anställa fler växer sig större. 

Sundbybergs stad är en kommun som fortsätter att växa, och för den som är anställd finns det många möjligheter att vara med och utveckla framtidens Sundbyberg.

Hitta lediga jobb i Sundbyberg och ansök i dag.  

Sundbybergs stad söker franchisetagare

Att många väljer att flytta till Sundbyberg behöver inte vara en slump. Sundbyberg har blivit en av de dyraste kommunerna inom Stockholms län, strax efter Danderyd och Storstockholm, och det finns gott om jobbmöjligheter för den jobbsökande att ta del av.

Det finns särskilt jobbmöjligheter för den som redan är eller vill bli franchisetagare. Efter flera år av renovering och uppbyggnad av Sundbyberg behövs det arbetskraft som vill öppna upp och driva franchiseenheter i form av snabbmatsrestauranger, livsmedelsbutiker och kiosker i området. 

Kommunen öppnar för fler anställningar

För den som vill ha kommunen som arbetsgivare öppnar Sundbybergs Stad upp för allt fler jobbtillfällen. Till exempel väntas personalbehovet inom skola och barnomsorg att öka fram till år 2025. Behovet gäller resurser till skola, fritidspersonal, barnskötare och idrottslärare. Även äldreomsorg, kultur och stadsbyggnad är kommunala avdelningar som väntas få ett ökat anställningsbehov i och med det ökade invånarintalet. 

Personalen som kommunen söker ska ha examen från relevant utbildning och gärna ha några års erfarenhet av liknande jobb.